ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ!!!!!!!

2016-03-03 01:16
ΥΛΙΚΑ: 
300γρ ταχίνι
2 βανίλιες
230γρ ζαχαρη (καστανή κατά προτίμηση)
30ml νερο
1/2 κούπα χοντροκομμενα καβουρδισμένα αμύγδαλα
 
Βράζουμε 2 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη να γίνει καραμέλα, ρίχνουμε την καραμέλα στο ταχίνι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε με μαρίζ.
 Προσθέτουμε τα αμύγδαλα. 
Βάζουμε σε μία φόρμα ή ένα μπολ μεμβράνη αρκετή (να περισσεύει για να ξεφορμάρουμε ευκολα) το γεμίζουμε με το μείγμα και αφήνουμε 1-2 ώρε να κρυώσει καλα! 
Ξεφορμάρουμε και ετοιμο!!!
tips: μπορειτε φτιάξετε ό,τι γεύση χαλβά θέλετε αλλάζοντας τα υλικά της γέμισης, μπορείτε π.χ. να προσθέσετε σκόνη κακάο ή σταγόνες μαύρης σοκολάτας ή σταφίδες κλπ