ΧΟΥΜΟΥΣ

2017-04-02 13:07

Υλικά: 

300 γραμ. ρεβύθια

3 κουτ. σουπας ταχίνι

1 κουτ. γλυκού αλάτι

3/4 κουτ. γλυκού κύμινο

3/4 κουτ. γλυκού πιπέρι

1/2 κουτ. γλυκού πάρπικα

1 σκελ. σκόρδο

1 λεμόνι (χυμό )

1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού

150 ml ελαιόλαδο

 

 

Μουλιάζουμε όλο το βράδυ σε αλατισμένο νερό (1 κουτ. σούπας σε 1,5 λίτρο νερό) τα ρεβύθια.

Τα βράζουμε στο νερό που μούλιασαν μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Κρατάμε το νερό , στραγγίζουμε τα ρεβύθια και ξεπλένουμε καλά.

Ρίχουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε λίγο λίγο νερό από αυτό που έβρασαν τα ρεβύθια μέχρι να πετύχουμε απαλή υφή.