ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΒΕΛΟΥΤΕ!!!

2016-03-02 23:28

 

350γρ. φασόλια (μουλιασμένα από το βράδυ)
3 καρότα κομμένα 
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κλωνάρια σέλερι ή σέλινο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας 
1 κ.γλ. μπούκοβο (προαιρετικά)
1/2 κύβο λαχανικών
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο 
2-3μανιτάρια
αλάτι 
πιπέρι
Βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό και τα βράζουμε για 35΄-40΄, να μισομαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι. Ανακατεύουμε καλά. Τα αφήνουμε για 2΄-3΄ σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας. Ρίχνουμε τον κύβο, τα μισοβρασμένα φασόλια και συμπληρώνουμε βραστό νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη φασολάδα για 40΄-50΄. Τότε αλατοπιπερώνουμε κι αν θέλουμε προσθέτουμε το μπούκοβο. Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, για να είναι πιο υγιεινό (το λάδι κρατάει όλες τις βιταμίνες του) και πιο γευστικό. Αφήνουμε τη φασολάδα να βράσει για ακόμα λίγα λεπτά, μέχρι να χυλώσουν καλά τα φασόλια και το ζουμί τους να μοιάζει με πυκνή σάλτσα. Σε αυτή την περίπτωση είναι έτοιμη η φασολάδα να την απολαύσετε, αλλά για μία διαφορετική και πεντανόστιμη εκδοχή περάστε τα από το μούλτι! Θα έχετε μια βελουτέ υπέροχη σούπα τρομερά γευστική!