ΚΟΛΑΣΜΕΝΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

2016-03-01 00:00
 ΥΛΙΚΑ:
1 κούπα σπορέλαιο
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη (ή στέβια κλπ)
1 φακ. μπέκιν πάουντερ
6 κουτ. σούπας κακάο
3 κουτ. σούπας ξύδι
1 κουτ. γλυκού σόδα
3 1/2 κούπες αλεύρι
γλάσο:
1/2 κούπα άχνη
3 κουτ. σούπας κακάο
1 φλυτζανάκι νερό
3 κουτ. σούπας κονιάκ
 
Ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά και μετά προσθέτουμε τα στερεά. 
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί λαδωμένο διαμέτρου 30cm (ή σε ατομικά φορμάκια)
Ψήνουμε στον αέρα στους 180° για 50'.
Σε κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά του γλάσου σε χαμηλή φωτια να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε ζεστό το γλάσο σε κρύο κέικ.
 
Δεν πρόκειται κανείς να καταλάβει ότι δεν έχει αυγά, γάλα κλπ. είναι το πιο αφράτο και σοκολατένιο κέικ που έχω δοκιμάσει ποτέ!
tip: μπορείτε να σερβίρετε πασπαλισμένο με καραμελωμένους κ χοντραλεσμένους  ξηρούς καρπούς για έξτρα απόλαυση, με κομπόστα, καρύδα κλπ!