ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΓΙΑΧΝΙ

2016-03-15 02:24

Υλικά: 

1 μεγάλο κουνουπίδι

1/3 φλ. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα 

2 καρότα, κομμένα σε φέτες 

3-4 πατάτες κομμένες σε κύβους 

400 γραμμ. ντοματάκια

1 φύλλο δάφνη αλάτι πιπέρι 

1 πρέζα ζάχαρη

 
Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μπουκετάκια. Το αφήνουμε να σταθεί σε λεκάνη με νερό και 1/4 φλ. ξύδι για 10΄.  Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 5'.  Προσθέτουμε την πατάτα, το καρότο, τη δάφνη και σοτάρουμε ακόμα 2-3'.  Τέλος, προσθέτουμε το κουνουπίδι και τα ντοματάκια. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 20' (ή 8' σε χύτρα) ώσπου να μελώσει η σάλτσα και να μαλακώσει η πατάτα.