ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΟΥΡΣΙ ΣΚΟΡΔΑΤΑ

2019-06-28 01:15

Υλικά: 

500 γραμ. μανιτάρια μικρά

2/3 φλιτζάνι νερό

11/2 φλιτζάνι λευκό ξύδι

1/4 φλιτζανιού ξύδι κανονικό

3 κουτ. σούπας ξύδι βαλσάμικο

1 κουτ. γλυκού μπούκοβο

4-5 σκελίδες σκόρδο σε φέτες

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

1 κουτ. γλυκού ρίγανη

8-10 κόκκους πιπεριού

1 κλωνάρι θυμάρι

1 φύλλο δάφνης

αλάτι

2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

 

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια. Αν είναι μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα, διαφορετικά τα κόβουμε σε 2-3 κομμάτια.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τα ξύδια, το αλάτι και τη ζάχαρη.

Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε τα μανιτάρια και σιγοβράζουμε 5'.

Σουρώνουμε στη συνέχεια τα μανιτάρια  και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε αποστειρωμένο βάζο βάζουμε τα μανιτάρια με τα υπόλοιπα υλικά (μυρωδικά και ελαιόλαδο) και συμπληρώνουμε με τον ζωμό στον οποίο έβρασαν.

Αφήνουμε δύο μέρες στο ψυγείο και απολαμβάνουμε!