ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ PLUS

2016-03-09 13:54
Υλικά 
(για το φύλλο):
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι νερό (περίπου)
3 κουτ. σούπας ξύδι
3 κ.σούπας λάδι
μια πρέζα αλάτι
αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων
 
(για την γέμιση):
4  φλάσκες μελιτζάνες 
2 κολοκυθάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 καρότα
1 πράσσο
1 ντομάτα
2 πράσινες πιπεριές
200 ml κρέμα γάλακτος (βίγκαν)
1/2 κούπα βρώμη αλεσμένη
1/2 κούπα καρύδια αλεσμένα
μαιντανό
αλάτι, πιπέρι

 

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το ξύδι, το αλάτι και το λάδι.Ρίχνουμε το νερό λίγο λίγο έως ότου το ζυμάρι γίνει μαλακό και να μην κολλάει στα χέρια (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω νερό). Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 8 μπαλάκια και το αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.

Σε τηγάνι βαθύ τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά (όλα τριμμένα στον τρίφτη) και σιγομαγειρεύουμε 10' να φύγουν τα υγρά τους, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη βρώμη, τα καρύδια, το μαιντανό και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να κρυώσει καλά (για να μην μαλακώσουν τα φύλλα της πίτας)

Ανοίγουμε ένα φύλλο, το λαδώνουμε και βάζουμε το 1/8 της γέμισης. Τυλίγουμε το φύλλο σε μπαστουνάκι και το βάζουμε σε καλά λαδωμένο ταψί. Κάνουμε το ίδιο και για τα υπόλοιπα φύλλα. Όταν τελειώσουμε βάζουμε λάδι και ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 οC για μια ώρα.
                                                                     
 
 
 

 

 

Δημοσκόπηση

Είστε ευχαριστημένοι από το blog?

Ναι (406)
Όχι (52)

Σύνολο ψήφων: 458

Επαφή

VEGAN ΣΥΝΤΑΓΕΣ viktoriakontok@hotmail.com