ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΣΚΕΠΑΣΤΟ ΣΤΟ ΠΗΛΙΝΟ

2017-01-14 17:53
ΥΛΙΚΑ: 
1 φύλλο κουρού **
1/2 κίτρινη πιπεριά
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 πράσινη πιπεριά
1/2 φλ. σόγια (μουλιασμένη)
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 καρότο
4-5 μανιτάρια
1 σκελίδα σκόρδο
1/3 ποτ. κρασί
μισό κύβο λαχανικών
λάδι 
αλατοπίπερο
κυβάκια φυτικού τυριού (προαιρετικά)
Τσιγαρίζουμε όλα τα υλικά και σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον κύβο, το βαλσάμικο και την σόγια (ίσως χρειαστεί νερό).
Αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις έως να σωθούν τα υγρά. Αφήνουμε να κρυώσει. 
Αδειάζουμε σε πυρέξ και προσθέτουμε σκόρπια κομμάτια τυριού.
Σκεπάζουμε το πήλινο με το φύλλο μας. 
Ψήνουμε στους 170 με αέρα έως να πάρει ωραίο χρώμα το φύλλο (περίπου 30')
***Για σπιτικό φύλλο κουρού (2 κομμάτια):
1/2 κιλό αλεύρι σκληρό ή για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουερ
120 γρ. λάδι
2 κουταλάκια ξύδι
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
πιπέρι
180 -200 γρ. χλιαρό νερό
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το μπέκιν , το ξύδι, το λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι. 
Ανακατεύουμε και "τρίβουμε" να ενωθούν τα υλικά.
Πρσθέτουμε λίγο λίγο το νερό ώστε να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλαει στ χέρια. 
Δεν ζυμώνουμε πολύ. Αφήνουμε 30-50' να ξεκουραστεί. 
Χωρίζουμε σε 2 μπάλες και ανοίγουμε 2 φύλλα.