ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

2016-05-23 15:43

Υλικά: 

2 ώριμα αβοκάντο

1 κονσέρβα γάλα καρύδας

4 κουτ. σούπας κακάο

1/4 φλιτζ. σιρόπι σφενδαμου ή αγαύης

(ή 3 κουτ. σούπας στέβια)

1 βανιλίνη

προαιρετικά:

μπισκότα τύπου oreo ή digestive τριμμένα (για βάση)

φράουλες, ινδοκάρυδο, σταγόνες σοκολάτας υγείας  (για στολισμό)

 

Βάζουμε από το βράδυ το γάλα καρύδας στο ψυγείο για να πήξει και να διαχωριστεί η κρέμα από το νερό.

Όταν ανοίξουμε την κονσέρβα παίρνουμε το πάνω πηχτό μέρος (κρέμα).

Χτυπάμε την κρέμα καρύδας το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα να αφρατέψει.

Σε μούλτι βάζουμε το αβοκάντο, το κακάο, το σιρόπι και τη βανιλίνη και πολτοποιούμε.

Αδειάζουμε την κρέμα αρύδας στο μείγμα αβοκάντο και ανακατεύουμε με πολύ απαλές κινήσεις για να μην χαθεί ο όγκος της κρέμας.

Σερβίρουμε πάνω σε τριμμένο μπισκότο!