ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

2016-05-23 15:17

Υλικά: 

500γρ. μανιτάρια πόρτο μπέλο

1 ξερό κρεμμύδι

2 σκελ. σκόρδο

4 φύλλα δυόσμο

1 κουτ. γλυκού βεγκέτα (ή κύβο λαχανικών)

2 κουτ. σούπας βαλσάμικο

1/3 φλιτζ. μαιντανό

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1/2 φλιτζ. βρώμη (ή φρυγανιά τριμμένη)

2 -3 κουτ. σούπας ηλιόσπορο ή λιναρόσπορο (κοπανισμένο)

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

αλάτι, πιπέρι

ρίγανη

μπαχάρι

πάπρικα

 

Αλέθουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι κ το σκόρδο στο μούλτι.

Βάζουμε όλα τα υλικά και ένα μπολ και ζυμώνουμε καλά.

Αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο σκεπασμένο.

Πλάθουμε (με βρεγμένα χέρια για να μην κολλάνε) μπιφτέκια.

Ψήνουμε σε γκριλιέρα ή στο φούρνο.