ΜΠΡΙΑΜ

2016-09-20 15:32

Υλικά:                

8-10 κολοκυθάκια

2 μελιτζάνες

5 πατάτες

2-3 καρότα

5-6 μανιτάρια

2 κρεμμύδια

3 σκελίδες σκόρδο

1 μικρή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)

1 κουτ. σούπας βεγκέτα (ή κύβο λαχανικών)

2 ντομάτες (στον τρίφτη ή 1 φλιτζ. κονκασέ)

1/2 ποτήρι κρασί

μαιντανό, ρίγανη

ελαιόλαδο

αλάτι πιπέρι

 

Προθερμένουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά και κόβουμε φέτες.

Οι πατάτες και τα καρότα θα πρέπει να κοπούν σε λεπτές φέτες ενώ οι μελιτζάνες, τα μανιτάρια και τα κολοκύθια σε πιο χοντρές.

Βάζουμε όλα τα υλικά στο ταψί και ανακατέυουμε καλά.

Ψήνουμε για 50' σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο.

Ξεσκεπάζουμε, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 40-50' σε ανοιχτό ταψί μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να κάνουν κρούστα οι ακριανές πατάτες.