ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ

2016-03-03 09:41

ΥΛΙΚΑ:

1 κούπα ηλιέλαιο/καλαμποκέλαιο
1/3 κούπας χυμό πορτοκάλι
3 κουτ. σούπας κονιάκ
1/3 κουτ. σούπας κανέλα
1/3 κούπας ζάχαρη/στεβια
ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλια
31/2- 4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κιλό μαρμελάδα 
 
Βάζουμε στο μίξερ το λάδι, το χυμό, το κονιάκ, τη ζάχαρη, την κανέλα και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Δεν το χτυπάμε πολύ για να μείνει η ζύμη τριφτή. Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και τα ανοίγουμε σε φύλλο το οποίο τοποθετούμε σε ταρτιέρα 30 εκ.Βάζουμε στο φύλλο τη μαρμελάδα κι από πάνω το στολίζουμε με λωρίδες που κόψαμε από την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε την πάστα φλώρα στους 180° φούρνο για μισή ώρα περίπου