ΠΟΥΡΕΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ

2016-02-02 01:12
ΥΛΙΚΑ:
2 γλυκοπατάτες
αλάτι πιπέρι
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
 
Πλένετε πολύ καλά τις γλυκοπατάτες και βράζετε για 30-40 λεπτά ανάλογα το μέγεθος (στη χύτρα 15'). 
Τις ξεπλένετε με κρύο νερό (να σταματήσει ο βρασμός εσωτερικά), τις ξεφλουδίζετε και τις αφήνετε να στραγγίξουν καλά!
 Σε αυτό το σημείο εγώ συνηθίζω να τις βάζω 8-10' σε φούρνο με αέρα να στεγνώσουν διότι η γλυκοπατάτα απορροφά αρκετό νερό κατά το βράσιμο.
 Δεν είναι όμως απαραίτητο. 
Με το μηχάνημα του πουρέ ή βάζοντάς τες στο μούλτι τις πολτοποιείτε και προσθέτετε ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε με κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.
tip: για μια πιο gourmet εκδοχή αρωματίστε τον πουρέ με λίγο τρίμμα πορτοκαλιού και 1 κ.γ. βαλσάμικο
Συνοδεύει ιδανικά μπιφτέκια λαχανικών, κεμπαπ σόγιας κλπ.