ΡΕΒΥΘΑΔΑ ΓΑΣΤΡΑΣ

2018-01-27 23:15

Υλικά: 

500 γραμ. ρεβύθια (μουλιασμένα αποβραδίς)

3 κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες)

3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)

1 σκελία σκόρδου

2-3 καρότα (ροδέλες)

1 πιπεριά φλωρίνης (ψιλοκομμένη)

1 πράσινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)

2-3 κλωνάρια σέλινο

1/2 κούπα μαϊντανό (ψιλοκομμένο)

500 ml χυμό ντομάτας

1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ

1 κύβο λαχανικών ή 1 κουτ. σούπας βεγκέτα

αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

 

Βράζουμε τα ρεβύθια μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Τα σουρώνουμε (κρατώντας το νερό στο οποίο έβρασαν).

Τα βάζουμε σε μία γάστρα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Προθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε μέχρι να καλυφθούν τα υλικά.

Ψήνουμε σε κλειστή γάστρα στους 220 βαθμούς για 40'.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 200 με ανοιχτή γάστρα μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να μείνουν με το ζουμάκι τους.

 

 

Δημοσκόπηση

Είστε ευχαριστημένοι από το blog?

Ναι (369)
Όχι (36)

Σύνολο ψήφων: 405

Επαφή

VEGAN ΣΥΝΤΑΓΕΣ viktoriakontok@hotmail.com