ΡΙΖΟΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

2017-01-31 13:11

Υλικά: 

6 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών

1/2 κιλό μανιτάρια σε φέτες

11/2 πράσο σε ροδέλες

11/3 ρύζι καρολίνα ή arborio

1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί

3 κουτ. σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο

4 κουτ. σούπας φυτικό βούτυρο

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

 

Ζεσταίνουμε το ζωμό λαχανικών σε μία κατσαρόλα.

Σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι σωτάρουμε σε δυνατή φωτια τα μανιτάρια μέχρι να αποβάλλουν την υγρασία τους.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε να ροδίσουν ελαφρώς.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αλατίζουμε ελαφρώς.

Στο ίδιο σκεύος σωτάρουμε τα πράσα με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. 

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 2'.

Σβήνουμε με το κρασί.

Με μία κουτάλα προσθέτουμε λίγο λίγο τον ζωμό στο ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να το πιει κάθρε φορά.

Μετά από περίπου 20' το ρύζι μας είναι έτοιμο.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατοπίπερο, το βούτυρο και τον μαιντανό.