ΡΟΛΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

2017-07-20 01:52

Υλικά:  

3-4 μελιτζάνες φλάσκες

500 γραμ. μανιτάρια

1 κρεμμύδι

1 σκελ. σκόρδο

1/2 φλιτζ. βρώμη αλεσμένη (ή φρυγανιά τριμμένη)

200 γραμ. φυτικο τυρί

2-3 κουτ. σούπας μαϊντανό 

1 κουτ. σούπας λιναρόσπορο

3 κουτ. σούπας νερό

αλάτι-πιπέρι

1 κουτ. σούπας βεγκέτα (ή κύβο λαχανικών)

πάπρικα γλυκιά, κύμινο

 

*σάλτσα (προαιρετικά):

1 ντοματάκι κονκασέ

1 κρεμμύδι

2 σκελ. σκόρδο

1/2 πιπεριά

1 κουτ. σούπας βασιλικό ή δυόσμο

1/2 κουτ. γλυκού κανέλα

αλάτι, πιπέρι

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο

 

  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες.

       Είτε τις τηγανίζουμε είτε τις ψήνουμε στο φούρνο (απλωμένες σε λαμαρίνα στους 200°C για 15').

  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. 

       Τζιγαρίζουμε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. 

       Προσθέτουμε το κονκασέ και τα υπόλοιπα υλικά.

       Σιγοβράζουμε 15'.

  • Φτιάχνουμε τη γέμιση.
       Αλέθουμε στο μούλτι τα μανιτάρια ώστε να πάρουν τη μορφή κιμά.
       Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό.
       Σε μικρό ποτήρι αναμειγνύουμε το λιναρόσπορο με το νερό και αφήνουμε 2-3'.
       Κόβουμε το τυρί σε μπατσουνάκια.
       Σε μπολ ζυμώνουμε καλά τον κιμά μανιταριών, με τα ψιλοκομμένα λαχανικά μας και τα μπαχαρικά-αρωματικά.
       Προσθέτουμε τη βρώμη ή τη φρυγανιά, το μίγμα λιναρόσπουρου και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
       
  • Συναρμολογούμε & Ψήνουμε.  
      Πλάθουμε "σουτζουκάκια" τοποθετώντας στο κέντο ένα μπατσουνάκι τυριού.
      Τα ρολάρουμε στις μελιτζάνες. 
      Τα αραδειάζουμε σε ένα ταψί με την ένωση στο κάτω μέρος, το ένα δίπλα στο άλλο.
      Ψήνουμε 20' στους 180°C.
      Περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα ψήνουμε για άλλα 15'.