ΣΚΟΡΔΟ-ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ TOFU

2016-12-14 01:28

Υλικά: 

1 πακ. μακαρόνια ολικής

διατροφική μαγιά (προαιρετικά)

150 γραμ. τόφου

11/2 κούπες γάλα σόγιας 

2-3 κουτ. σούπας μαργαρίνη βιγκαν

1/4 κούπας μαιντανό ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2-3 κουτ. κορν φλάουρ ή αλεύρι

αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

1 κουτ. γλυκού βεγκέτα (προαιρετικά)

 

Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Χτυπάμε στο μούλτι το τόφου με το γάλα να γίνουν σαν κρέμα.

Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σκόρδο κι έπειτα την κρέμα (γάλα-τόφου).

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε 5'.

Λιώνουμε το κορν φλάουρ/αλεύρι σε λίγο κρύο νερό και το προσθέτουμε στην καρμπονάρα μας.

Προσθέτουμε και το μαιντανό, αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις ώστε να πήξει όσο θέλουμε.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα μακαρόνια μας, προσθέτουμε λίγη διατροφική μαγιά και....καλή όρεξη!

 

tip: σωταρισμένα μανιτάρια ταιριάζουν υπέροχα!!!