SPRING ROLLS ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΥΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

2016-03-29 18:28

Υλικά:

2 πακέτα φύλλα κρούστας 
3 κρεμμύδια 
2 καρότα
1 μικρό λάχανο
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πράσο
3 σκελ. σκόρδο
1 φλιτζ. αρακά
1 φλιτζ. καλαμπόκι
1 φλιτζ. φασόλια (βρασμένα)
αλάτι, πιπέρι
3 κουτ. σούπας σόγια σως
λίγο τζίντερ (προαιρετικά)
 
για τη σως:
250 ml χυμό ντομάτας
1 φλιτζ. καφέ μηλόξοδο
1 φλιτζ. καφέ ζάχαρη
1/2 φλιτζ. χυμό ανανά
3/4 φλιτζ. χυμό πορτοκάλι
2  κουτ. γλυκού σόγια σως
αλάτι, κόκκινο πιπέρι
1-2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
μερικά ντοματίνια προαιρετικά
 
Περνάμε από τον τρίφτη το κρεμμύδι, τα καρότα και το λάχανο και ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης καλά και τα τσιγαρίζουμε σε πλατιά κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν.
Απλώνουμε κατά μήκος τα φύλλα κρούτας και τα κόβουμε σε 3 λωρίδες.
Σε κάθε λωρίδα βάζουμε γέμιση και τυλίγουμε (αρχίζουμε να ρολάρουμε μέχρι τα μισά, διπλώνουμε τις άκρες και συνεχίζουμε το ρολάρισμα). 
Τηγανίζουμε για λίγο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Εναλλακτικά τα ψήνουμε στο φούρνο με αέρα στους 190 βαθμούς (στη φώτο είναι φούρνου) μέχρι να ροδίζουν.
Για τη σάλτσα : Αφήνουμε σε κατσαρολάκι να σιγοβράσουν όλα τα υλικά. 
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε κρύο νερό, το προσθέτουμε στη σάλτσα και αφήνουμε να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά.