VEGAN PIZZA

2016-02-10 01:35
ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ:
2/3 κούπας φυτικό γάλα χλιαρό
1 φακ. ξερή μαγιά
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κούπα αλεύρι
1/2 κούπα αλεσμένη βρώμη
3 κουτ. σούπας λάδι
1 κουτ. σούπας μυρωδικά (π.χ. ρίγανη, δυόσμο)
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
Βάζουμε το γάλα με τη μαγιά και τη ζάχαρη σε ζεστό μέρος για 10-15'. Αναμειγνύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστει 30-40'. Ανοίγουμε λεπτό φύλλο πίτσας, τρυπάμε με ενα πιρούνι και ψήνουμε 15 λεπτά στους 175.
 
Σάλτσα:
1/2 κουτί κονκασέ
1 κρεμμύδι κομμένο ροδέλες
αλατι, πιπέρι,μπαχάρι, μπούκοβο και λιγη κανέλα
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
3-4 κουτ. λάδι
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράσουμε μέχρι να έχουμε μια πηχτή και δεμένη σάλτσα σαν κέτσαπ. Αφήνουμε να κρυώσει και την απλώνουμε στο προψημένο ζυμάρι.
Πάνω μπορείτε να βάλετε ό,τι θέλετε κ έχετε. Η συγκεκριμένη έχει κρεμμύδι, πράσο, μανιτάρια, αγκινάρα, ελιές, κάπαρη, πολύχρωμες πιπεριές, ντομάτα, σκόρδο και βρασμένα ρεβίθια.
Αν θέλετε ρίξτε λίγο γάλα φυτικό από πάνω ή αν έχετε ακόμα καλύτερα vegan κρέμα γάλακτος για να δέσουν τα υλικά που δεν έχουν κολλήσει στη σάλτσα (ουτως ώστε να μην πέφτουν).
Ψήστε άλλα 30 λεπτά περίπου.