ΒΕΛΟΥΔΙΝΟ ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

2017-07-19 15:39

Υλικά: 

1 κονσέρβα γάλα καρύδας

1/2 κονσέρβα κρέμα καρύδας

1 πλάκα κουβερτούρα

2 κουτ. σούπας ταχίνι (κατά προτίμηση με κακάο)

2 κουτ. σούπας μερέντα υγείας (ή vegan πραλίνα βλ. vegan-syntages.webnode.gr/news/pralina-foyntoykioy/)

άχνη ή στέβια (ποσότητα ανάλογη των γούστων σας)

σταγόνες σοκολάτας ή καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)

 

Λιώνουμε την κουβερτούρα 1' στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.

Χτυπάμε την κρέμα καρύδας, προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα καρύδας.

Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα, το ταχίνι, την μερέντα και το γλυκαντικό.

Αν θέλουμε προσθέτουμε σταγόνες σοκολάτας ή χοντραλεσμένους ξηρούς καρπούς.

Αν έχουμε παγωτομηχανή το ολοκληρώνουμε εκεί.

Αν όχι, τοποθετούμε το παγωτό μας στην κατάψυξη μία ώρα.

Βγάζουμε από την κατάψυξη και χτυπάμε στο μίξερ 1 λεπτό, επαναλαμβάνουμε άλλες δυο φορές.

Το τελευταίο βήμα δεν είναι απαραίτητο, όμως έτσι πετυχαίνουμε υπέροχη βελούδινη υφή!

Δεν κρυσταλλώνει και έχει τέλεια γεύση!!!

 

Δημοσκόπηση

Είστε ευχαριστημένοι από το blog?

Ναι (406)
Όχι (52)

Σύνολο ψήφων: 458

Επαφή

VEGAN ΣΥΝΤΑΓΕΣ viktoriakontok@hotmail.com