ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ

2018-05-09 20:23
Υλικά:
200 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
450 γραμ. αλεύρι ολικής άλεσης 
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 
230 ml γάλα
200 ml νερό 
1 κουτ. σούπας στέβια (ή ζάχαρη) 
1 κουτ. γλυκού αλάτι 
½ κουτ. σούπας μαγιά
1 κουτ. γλυκού μυρωδικά (π.χ. βασιλικό, θυμάρι) 
 
Εκτέλεση 
Ανακατεύω το νερό με το γάλα, τη στέβια και τη μαγιά. 
Αφήνω 10’ να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι και ζυμώνω καλά. 
Τέλος προσθέτω το λάδι και ζυμώνω ξανά. 
Αφήνω τη ζύμη σκεπασμένη να φουσκώσει 1 ώρα περίπου (εξαρτάται από τη θερμοκρασία του χώρου). 
Χωρίζω στα δύο και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω φύλλο λεπτό (0,5 cm σαν χοντρό χωριάτικο φύλλο). 
Προσθέτω τα υλικά της πίτσας (σάλτσα, φυτικό τυρί, μανιτάρια, πιπεριές, ελιές κλπ). 
Αφήνω 10’ και ψήνω στους 190° C σε προθερμασμένο φούρνο για 30 περίπου λεπτά.